Klimaregnskab – en forudsætning for ambitiøse klimamål

Give Steel var først med EPD-miljøvaredeklaration blandt konkurrenter. Nu er tiden kommet til at kigge på det CO2-aftryk, vi som virksomhed selv sætter. Vi har udarbejdet et klimaregnskab med 2021 som baseline. Udover at give interessenter bedre indblik i vores emissioner, giver det også anledning til at se indad og evaluere, hvor vi kan reducere vores emissioner i fremtiden. Vi opererer i en branche hvor CO2-tal ikke er hverdagskost, men vi ser det som vores fornemmeste opgave at skubbe på for at igangsætte klimadokumentation hos vores leverandører. Det tager tid. Og det er ikke helt nemt, for vi er underlagt andres beslutninger. Men kun på den måde kan vi bidrage til branchens grønne omstilling.

Download Klimaregnskab 2021

Klimaregnskab fordelt på Scopes

Scopes 2021 (tCO2eq)
Scope 1 1.575
Scope 2 671
Scope 3 57.279
Total 59.559

Top fem udledningskategorier

 

 

 

Scope 1, 2 og 3

2021 markerer baseline og det første år for rapportering af drivhusgasemissioner for Give Steel. Give Steels egne aktiviteter står for cirka 4 % af emissionerne på tværs af vores fulde værdikæde.

De interne emissioner er kendt som Scope 1 og 2 og kommer fra energi i form af el og varme, der bruges på vores fabrik i Brande og kontorer i Danmark og Polen. De resterende 96 % af drivhusgasemissionerne kommer fra aktiviteter uden for vores egen drift – Scope 3.

Den CO2-tunge aktivitet er primært fra råvarer, distribution af vores stålkonstruktioner og medarbejdernes transport til og fra arbejde.
Fremover vil Give Steel hvert år overvåge og rapportere CO2-emissioner for at spore vores fremskridt og skabe mere gennemsigtighed i vores drift.

Bæredygtighed i tre spor

I Give Steel arbejder vi dedikeret på at optimere vores produktion og drift. Vandbaseret maling, robotteknologi, eldrevet maskineri og gennemtænkte konstruktioner, er alt sammen en del af vores grønne omstilling. Læs mere om vores bæredygtige udvikling, og få uddybende tal på vores klimaregnskab i dette års Final Figures.

Final Figures 2021-22