Gitterkonstruktion og gitterspær
– en spidskompetence

Hos Give Steel udfører vi alle typer af gitterkonstruktioner. Vores viden og erfaring med gitterkonstruktioner i alle udformninger, gør at vi altid er klædt på til alle typer projekter. Især leverer vi gitterspær til stadions, industrihaller og produktionshaller, som alle er bygningstyper, hvor gitterspær foretrækkes.

Stor spændvidde

Gitterspær og gitterkonstruktioner kan have store spændvidder og bruges indenfor flere former for byggeri, f.eks. stadionhaller, industribyggeri, produktionshaller, lagerbygninger osv., hvor stolper ikke skal fylde, forstyrre, tage udsyn eller være i vejen. Gitterspær kommer i flere mål og dimensioner. Give Steel sørger for at gitterkonstruktionen passer til din beregning.

Gitterkonstruktioner anvendes ofte som bærende tagkonstruktion og understøttes af søjler eller betonelementer. Maksimal spændvidde afhænger af taglast og højde på gitterkonstruktionen. I tilfælde hvor spændvidden skal øges i forhold til spærrets kapacitet, kan man tilføje understøtning. Men typisk anvendes gitterspær med fordel i byggerier, hvor der er brug for at skabe store frie områder uden forstyrrende understøtning i rummet.

Gitterspær konstruktioner er populære til store haller, stadions og offentlige bygninger som f.eks. skoler og kulturhuse. De efterspørges pga. af deres stivhed og fordi de giver en fleksibel indretning med mulighed for at placere installationer i tagkonstruktionen.

Arkitektonisk frihed

Gitterkonstruktion kan med fordel anvendes i byggerier, hvor der er brug for at skabe store frie rum og arkitektonisk frihed som bl.a. sportsarenaer og konferencecentre.

Gitterkonstruktion bruges ligeledes til offentlige institutioner som skoler og kulturhuse men er også et populært valg til industribygninger. Vores viden og mangeårig erfaring med gitterspær og gitterspærskonstruktioner dækker såvel små som store industrihaller som stadioner og arenaer.

CSR People Prize

Give Steel vandt CSR People Prize 2021 i kategorien ”Virksomheder over 250 medarbejdere”.

En pris, der uddeles af CABI og er en hyldest til virksomheder, der gør en ekstraordinær indsats for at tage socialt ansvar.

I pilen herunder kan du finder andre af de priser Give Steel har modtaget.

Verdensmål #12: ansvarligt forbrug og produktion

Alle gitterspær fra Give Steel er, som vores øvrige stålkonstruktioner, produceret i Danmark. Produktionen sker på vores fabrik i Brande og leveres herfra direkte til byggepladsen. Verdensmål #12: Ansvarligt forbrug og produktion er et fokusområde for Give Steel, hvorfor vores produktionsmiljø er optimeret med højteknologi, der sikrer en effektiv produktionsproces til gavn for vores CO2-aftryk. 

Give Steels gitterspær produceres ud fra:
“Minimering af forbruget af råvarer, vælge miljømæssigt passende kemisk håndtering, genanvendelse og reduktion af affald.”

Relaterede projekter

Stålkonstruktion til Lanternen

Stålgitre med spænd på ca. 45 meter og en vægt på 6.5 tons. Det er stålgitre, der indgår i konstruktionen af den 8.500 m2 store aktivitetshal i Løgstør.

Give Steel tegnede og leverede ca. 115.000 kg stå...

Stålkonstruktion til Tinghallen

Give Steel leverede i alt 300 tons stålkonstruktion til byggeriet, der rummer både ombyg, tilbyg og nybyg. Den nye koncertsal er en vigtig del af det nye kulturhus, som også fik en ny foyer, der sammenkobler funktioner på langs og på tværs af Tingvej.

Med byggeriet transformeres den eksisterende Tingh...