FEMERN-kontrakt til Give Steel A/S skaber jyske arbejdspladser og lærepladser til udfordrede unge

Give Steel skal levere stålkonstruktionerne til den nye tunnelelementfabrik, hvor betonelementerne til Femern-Bælt forbindelsen skal produceres. Ordren vil skabe jyske arbejdspladser og lærepladser til udfordrede unge.

Produktionshaller ved Rødby havn lyder måske ikke af noget særligt. Men når der er tale om langt over 8000 tons stålkonstruktion bestående af mere end 20.000 stålspær, søjler og bjælker, så er det bemærkelsesværdigt. Ikke mindst fordi projektet vil skabe flere arbejdspladser i Jylland og lærepladser til udfordrede unge på kanten af arbejdsmarkedet.

Det er Joint Venture-selskabet Femern Link Contractors (FLC), der står for design og byggeri af sænketunnelen til Femern Bælt-tunnelen, der har lagt ordren på de danskproducerede stålkonstruktioner fra Give Steel A/S.

I totalentreprisen er der inkluderet underentreprenør-opgaver som f.eks. facadebeklædning, tag mv. Alle underentreprenør aftaler er langt fremskredet og i proces.

Skaber danske arbejdspladser og lærerpladser til udfordrede unge

Med den store ordre til Give Steel vil FEMERN projektet skabe flere arbejdspladser i Danmark, i særdeleshed i Jylland. I forbindelse med kontrakten har Give Steel også aftalt med Lolland Kommune at oprette lærepladser til udfordrede unge i Lolland Kommune, så de kan få en uddannelse på vores fabrik i Brande. Her er allerede 30 lærepladser til unge mennesker med og uden særlige udfordringer. Adm. direktør i Give Steel A/S, Torben Larsen fortæller:

”Alle stålkonstruktioner til projektet i Rødby bliver produceret i Brande og jeg glæder mig over, at vi med FEMERN projektet kan bevare og skabe arbejdspladser i Danmark. FEMERN forbindelsen er så stort et byggeprojekt at det gerne skal komme hele Danmark til gode. I forhold til lærepladser har vi indgået en aftale med Lolland Kommune om at oprette lærepladser til særligt sårbare unge fra Lolland her på fabrikken i Brande. Vi har som virksomhed gode erfaringer med at give unge på kanten af arbejdsmarkedet en chancen for en uddannelse – det er en del af vores DNA. Vi har således med ordren også fået mulighed for at sætte et socialt fingeraftryk, hvilket er et klart mål i vores bæredygtighedsstrategi.”

Tunnelelementfabrikken skal producere første element til Femern Bælt-tunnelen fra slutningen af 2023 og det sidste i sidste halvdel af 2026. Femern forbindelsens 18 km lange tunnel forventes at stå færdig midt i 2029 og vil forkorte rejsetiden mellem Skandinavien og det øvrige Europa.

Illustration: Femern A/S

OM SÆNKETUNNELEN OG TUNNELFABRIKKEN

Konsortium: Femern Link Contractors (FLC) består af Aarsleff (Danmark), Max Bögl Stiftung & CO KG (Tyskland), BAM Infra B.V (Holland), BAM International B.V (Holland), Wayss & Freytag Ingenieurbau AG (Tyskland), VINCI Constructions Grands Projets (Frankrig), Solétanche-Bachy International S.A.S (Frankrig), CFE SA (Belgien), Dredging International NV (Belgien).

 

Stålkonstruktioner til Femern-Bält-förbindelsen

Give Steel ska leverera stålkonstruktionerna till den nya tunnelelementfabriken, där betongelementen för Femern-Bält-förbindelsen ska produceras. Beställningen kommer att skapa jobb och lärlingsplatser för utmanade ungdomar i Jylland.

Produktionshallarna vid Rødby hamn kanske låter som något vanligt. Men när det handlar om över 9 000 ton stålkonstruktioner bestående av över 20 000 stålbågar, pelare och balkar blir det anmärkningsvärt. Inte minst eftersom projektet kommer att skapa fler jobb i Jylland och lärlingsplatser för utmanade ungdomar på kanten av arbetsmarknaden.

Det är Joint Venture-bolaget Femern Link Contractors (FLC) som ansvarar för design och byggnation av sänktunneln för Femern Bält-tunneln, och de har beställt de dansktillverkade stålkonstruktionerna från Give Steel A/S.

I totalentreprenaden ingår underentreprenörsuppdrag som till exempel fasadbeklädnad, tak osv. Alla underentreprenörsavtal är långt framskridna och i process.