Vesti vinder F2 i Jeddah – sit livs største sejr!

Jeddah Corniche Circuit. Verdens hurtigste gadebane med en gennemsnitsfart på hele 252 km/t. Den nok sværeste bane på årets F2 (og F1) kalender. På den bane tog Vesti i weekenden sit livs største sejr.

”At vinde sit første feature løb – det såkaldte hovedløb i F2 – er det allerstørste nogensinde for en kører som mig! Den sejr var øverst på min liste sidste år, det lykkedes kun med et sprintrace i 2022. Men uden at vinde hovedløb er der ingen chance for F1. 
Jeg satser på, at det her er det første af flere – af de helt store sejre i år!

Eksperterne kaldte Vesti taktisk overlegen og med et køligt overblik på en bane, hvor konkurrenterne fejlede og blev presset til fejl af Vesti – og enkelte kolliderede. Vesti var et med sin bil og sit team denne weekend og tilskriver en stor del af æren Prema Racing.

”Allerede i sprintløbet lørdag føltes potentialet. Jeg var hurtig, men fik ikke nok ud af den fart i et løb, hvor vi lå på stribe efter hinanden og så tæt, at ingen af os rykkede os meget. Min start position som nr. 9 gjorde ikke tingene nemmere. Denne skyldtes en straf fra sidste løb. Min kvalifikation lykkedes heller ikke perfekt, dog masser af fart og potentiale. Jeg vandt fordi jeg kørte et perfekt løb uden fejl, og fordi Prema satte en fantastisk bil op til mig. Det team er min familie! At vinde med Prema og stå på podiet med min uvurderlige ingeniør, Pedro Matos, er en dobbelt sejr for mig – en dobbelt kæmpe stor glæde. Helt som i en film, der ruller igennem mit hoved.”

Det var ikke helt uden grund at det team, Frederik tog sit første internationale mesterskab med, Prema Racing over radioen kunne melde ”Welcome back”!! Vesti ligger nu super godt fra start i mesterskabet med få points op til den førende.

Kun et par timer efter podie ceremoni og pressemøde satte Vesti sig i et fly til Melbourne. P.g.a den store tidsforskel skal Vesti restituere i mange dage op til et løb, som for første gang i F2’s historie køres i Australien 1-2 April.

Fotos: Prema Racing. Joan Codina

Læs mere om Frederik Vesti
https://givesteel.com/give-steel-er-stolt-sponsor-vesti-tester-for-mercedes-amg-f1/
https://givesteel.com/frederik-vesti-et-sponsorat-med-hjertet/