Lighthouse, Aarhus Ø

 

700 tons stålkonstruktion til Danmarks højeste boligbyggeri

Give Steel lever stålkonstruktion til Lighthouse – det kommende nye vartegn for Aarhus!

Lighthouse ligger på spidsen af Aarhus Ø, første parket til Aarhus bugt. Det spektakulære byggeri bliver Danmarks højeste boligbyggeri.

Give Steel leverer bjælker og søjler til både Promenadehuset, Kanalhuset og Kronen på værket, den øverste del af bygningen. Her skal ca. 60 ton stålkonstruktion bære tag og glasfacader på den øverste del af tårnet, hvor der etableres en restaurant.

Vi er i Give Steel stolte af at bidrage til det kommende vartegn for Aarhus, et projekt der opføres af Aarsleff A/S

The Crown – Lighthouse Aarhus

700 tons stålkonstruktion til Danmarks højeste boligbyggeri

Give Steel har leveret stålkonstruktion til Lighthouse – det nye vartegn for Aarhus! Lighthouse ligger på spidsen af Aarhus Ø, første parket til Aarhus bugt Det spektakulære byggeri er Danmarks højeste boligbyggeri. Give Steel har leveret ialt 720 tons bjælker og søjler til både Promenadehuset, Kanalhuset og kronen på værket, den øverste del af bygningen. Heraf vil ca. 60 tons stålkonstruktion bære tag og glasfacader på den øverste del af tårnet, hvor der er etableret en restaurant og en offentligt tilgængelig udsigtsplatform.

De første søjler og bjælker blev monteret i foråret 2020 og nu, godt to år efter, rejser bygningens øverste stålkonstruktion sig mod himlen. Udsigten fra det 142 meter høje Lighthouse er imponerede. Det har været et spændende projekt og særligt Crown-delen har krævet et godt og tæt samarbejde med både bygherre og rådgiver. Kombinationen mellem stålkonstruktionens kompleksitet og byggepladsens placering krævede hensigtsmæssige løsninger, der skulle tilgodese både produktion, montage og statik. At bygge i denne højde har krævet høj sikkerhed og god planlægning af 700 tons stålkonstruktion til Danmarks højeste boligbyggeri montagen. Alle byggematerialer er hejst op med en tårnkran og monteret ved hjælp af to minikraner placeret på øverste betondæk. Det blæser godt i over 140 meters højde. Derfor har der under udførelsen været afskærmet med en stor vindskærm på de øverste 3 etager.

Dansk højhus er kåret som verdens bedstelink til Building Supply.

(Dronebilleder: Dansk Luftfoto)

  Information
  Byggeperiode: 2020-2022
  Lokation: Aarhus Ø
  Areal ialt: 18.224 m²
  Type: Danmarks højeste boligbyggeri
  Stålkonstruktion: Bjælker og søjler til Promenadehuset, Kanalhuset og The Crown
  Tons stål: 720 tons, heraf 60 tons til The Crown
  Samarbejdspartnere
  Kunde: Aarsleff A/S
  Stålkonstruktion: Give Steel A/S