EPD-deklareret stålkonstruktion til Danmarks første DGNB-certificerede logistikcenter

Give Steel leverer mere end 200 tons EPD-deklarerede stålkonstruktioner til Danmarks første DGNB-certificerede logistikcenter, der opføres af entreprenøren 5E Byg.

En af verdens største transport- og logistikvirksomheder får nyt kontor- og cross dock terminal i Taulov. Byggeriet er Danmarks første DGNB-certificerede logistikcenter og opføres med EPD-deklareret stålkonstruktion fra Give Steel A/S. Stålkonstruktion består af såvel hovedspær, gavlspær, skillevægssøjler samt GSY BEAM  kompositbjælker, der bruges til at skabe slanke etagedæk og lette HVAC-installationer. Alle stålkonstruktioner er dansk-producerede i Brande og EPD-deklareret efter nyeste beregningsgrundlag.  

Første miljøvaredeklaration på stålkonstruktioner

Give Steel udgav i december 2020 sin første EPD-miljøvaredeklaration (Environmental product declaration), hos EPD Danmark. Med miljøvaredeklarationen kan Give Steel dokumentere CO2 aftrykket for både malede og galvaniserede stålkonstruktioner samt CO2 aftryk fra kompositbjælkerne GSY Beam og GSY Green, der udelukkende er produceret af genbrugsstål.Stålkonstruktionerne efterspørges til DGNB certificerede byggerier, hvor stålkonstruktionens CO2 tal skal dokumenteres.

Det var store byggeprojekter i udlandet, der fremskød Give Steels beslutning om at udarbejde miljøvaredeklaration for sine stålkonstruktioner. Det kommer nu danske DGNB certificerede byggerier til gode.

”I Danmark er vores EPDer måske nok en differentieringsfaktor lige nu, men til store projekter på internationale markeder er CO2 dokumentation bare en præmis for at være med. Med vores tredjepartscertificerede EPDér kan vi udregne konstruktionens samlede CO2 aftryk. Det betyder, at entreprenøren kan indtaste vores CO2 tal direkte i stedet for at bruge beregningsstandarder, hvortil der lægges 30 % ekstra CO2 pga. unøjagtighed”, fortæller Torben Larsen, CEO Give Steel.

Med sin EPD har Give Steel A/S nået den første vigtige milepæl i virksomhedens tre-sporede bæredygtighedsstrategi.

Fakta om projektet:

Kontorbygningen vil rumme ca. 160 skrivebordspladser, reception, konference-, undervisnings- og mødelokalser, kantine med tilhørende køkken samt en række yderligere medarbejderfaciliteter og funktioner. Terminalen får 82 porte og bygges med højeste sikringsniveau (TAPA) for at kunne håndtere gods for alle forretningsområder.

Byggeriet er specielt designet til bygherres set-up og netværk med tanke på konstant effektivisering, udvikling og optimering, så den højeste produkt- og servicekvalitet fastholdes samtidig med at uønskede miljøpåvirkninger reduceres.

Type:Kontor og logistikcenter, udført i totalentreprise
Omfang:2.600 m2 kontor, 7.270 m2 terminal inkl. 500 m2 terminalkontor samt udenomsarealer og P-pladser.
Grundareal: 89.410 m2
Rådgiver:OBH Rådgivende Ingeniører
Arkitekt:Skala Arkitekter
Ingeniør/statik: Alfred Mortensen