Spændende stålkonstruktion til Nordeuropas største lufthavnskongrescenter

Vi er i Give Steel super stolte af den spændende løsning – og glade for et godt samarbejde med bygherre og projektets interessenter. 

Clarion Hotel & Congress Copenhagen Airport har udarbejdet nedenstående pressemeddelelse.

Give Steel leverer specialbyggede stålkonstruktioner til Nordeuropas største

lufthavns-kongrescenter i København

Otte meter til loftet, ingen søjler og vægten fra 12 etager med 200 hotelværelser ovenpå. Det umulige blev muligt med Give Steel’s speciallavede stålkonstruktioner til The Hangar, Nordeuropas største kongrescenter, bygget i direkte forbindelse til en lufthavn. Med det nye kongrescenter er Clarion Hotel og København som kongresby godt rustet til tiden efter Corona.

Tre specialfremstillede stålgitre, der hver især vejer 65 ton med en længde på 30 meter, udgør skellettet til The Hangar, et 2500 m2 stort kongrescenter i direkte forbindelse med Københavns lufthavn. 

Se flere billeder her.

Der er fuld gang i byggeriet af Comfort Hotel Copenhagen Airport og The Hangar, som bliver nye kongresfaciliteter for Clarion Hotel & Congress Copenhagen Airport. Med de helt nye kongresfaciliteter vil Clarion Hotel og København være godt rustet til de mange konferencer, der vil blive afholdt, når Corona virussen har lagt sig. 

Et af de helt store ønsker til kongresfaciliteterne var et rum med højt til loftet, og uden søjler der evt. kunne blokere udsyn eller begrænse mulighederne for events. Det ønske er blevet indfriet med tre specialfremstillede stålgitre fra Give Steel.

“Det var en lidt usædvanlig forespørgsel men jo ikke den første komplekse stålkonstruktion, vi har lavet. Vi tog derfor opgaven som en spændende udfordring. Løsningen blev tre specialfremstillede stålgitre, der hver især vejer 65 ton og er 30 meter lange,” fortæller Torben Larsen, direktør i Give Steel.

De store emner gjorde fragten over Storebæltsbroen til lidt af en udfordring. Der er mange elementer, der skal falde i hak på én gang, og stram projektstyring og tæt koordinering er en nødvendighed. Ved transporten af det sidste gitter var der dog behov for en ekstra god portion vedholdenhed. Da gitteret var kørt ud ad porten i Brande, fik transportfirmaet afvist overkørsel på Storebæltsbroen. Den ellers velplanlagte tur over Storebælt var truet grundet lukning af broen som led i vedligehold. Efter et utal af opkald og en appel til standardprocedure for tung transport blev det løst i sidste øjeblik, og transporten kunne fortsætte. Det sidste gitter ankom til pladsen til planlagt tid og kom på plads uden forsinkelse.

“Det er sådanne situationer, der kræver en ekstra indsats, og at man ikke giver op, fordi der er nogen, der bogstavelig talt sætter en sten i vejen for de planlagte aktiviteter. I situationen kan bølgerne gå højt, men når målet er nået, er alle kommet tættere på hinanden, og det er godt for samarbejdet. Det er sådanne situationer, man husker i lang tid fremover,” fortæller Christian Hjort, der var ansvarlig for projektet i Give Steel.

Nordeuropas største lufthavnskongrescenter

Kongrescenteret bliver det største i Nordeuropa med direkte forbindelse til en lufthavn. Netop fordi Københavns Lufthavn er et knudepunkt i Europa, er forventningerne til kongrescenteret store.

“Vi glæder os enormt meget til at kunne udnytte alle de muligheder, The Hangar giver. Det bliver et helt unikt rum, som både har lys og luft til kreative løsninger inden for møder og events,” siger Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel & Congress Copenhagen Airport.

Kongrescenteret har plads til 2150 personer i det 2500 mstore rum, som også kan inddeles i 5 mindre rum med plads til 450 personer i hvert.

Om Clarion Hotel & Congress Copenhagen Airport

Clarion Hotel & Congress Copenhagen Airport er en del af Nordic Choice Hotels. Hotellet har mødefaciliteter i og ved lufthavnen, restaurant, bar og 383 værelser. I forlængelse heraf åbner konferencecenteret The Hangar i 2020 med plads til op til 2150 deltagere.

Clarion Hotel & Congress Copenhagen Airport er en del af Nordic Choice Hotels, som tæller mere end 200 hoteller i Norden og Baltikum herunder kæderne Clarion, Comfort og Quality samt en række selvstændige hoteller som Skt. Petri og Villa Copenhagen.