Ilulissat Isfjordcenter

Give Steel´s 320 tons spændende stålkonstruktion danner rammerne om centret, der skal øge turismen i det vestlige Grønland. Det unikke ved placeringen af turistcenteret er, at Isfjorden, der udmunder lige ved centeret, er ét af de steder hvor klimaforandringerne ses tydeligst.

På helt nært hold kan man derfor fra centret se den grønlandske indlandsis smelte.

Om konstruktionen

Konstruktionen er robust og står samtidig let på jorden og har en enestående poetisk tilstedeværelse. Bygningen lægger sig naturligt og smukt i det helt særlige og beskyttede landskab – en bygning med stor tyngde, både når det kommer til ambition og funktion.

Stålkonstruktionen består af 50 individuelt formede stålrammer, der udgør husets skelet – hver med en vægt på omkring 8.000 kg.

 

Ilulissat Isfjordscenter

Isfjordscentret er et nyt unikt oplevelses- og forskningscenter nær det UNESCO-beskyttede område Ilulissat Isfjord i Vestgrønland.

Det 1.500 m2 store Isfjordscenter er lige så spektakulært som det landskab, det befinder sig i. Designet er udført af den danske arkitekt Dorte Mandrup, og bygningens vinklede og asymmetriske form – der kombinerer stål, træ og glas – er inspireret af Grønlands takkede isbjerge og robuste terræn.
En tagterrasse tilbyder betagende udsigt over fjordens skiftende isformationer. Centret opvarmes med CO2-neutral geotermisk energi, og maden til restauranten kommer fra lokale kilder.

Give Steels 320 tons spændende stålkonstruktion, danner rammerne om centret der skal øge turismen i det vestlige Grønland. Det unikke ved placeringen af turistcenteret er, at Isfjorden, der udmunder lige ved centeret, er ét af de steder hvor klimaforandringerne ses tydeligst.

På helt nært hold kan man derfor fra centret se den grønlandske indlandsis smelte.

Om konstruktionen

Konstruktionen er robust og står samtidig let på jorden og har en enestående poetisk tilstedeværelse.

Bygningens elegante kurvede vingeform, er inspireret af sneuglens vinger, og bygningen lægger sig naturligt og smukt i det helt særlige og beskyttede landskab – en bygning med stor tyngde, både når det kommer til ambition og funktion.

Stålkonstruktionen består af 50 individuelt formede stålrammer, der udgør husets skelet – hver med en vægt på omkring 8.000 kg.

Give Steel har betydelig erfaring med at producere strukturer til barske nordlige klimaer, herunder bygninger på Island og Færøerne. Virksomhedens kontor i Polen udfører designarbejdet, og stålet fabrikeres i det centrale Danmark.

Link til Isfjordcenterets hjemmeside

(Billeder: KJ Greenland, Lars Sørensen og Give Steel)

  Information
  Byggeperiode: 2019-2021
  Lokation: Ilulissat, Grønland
  Størrelse: 1.500 m2
  Tons stål: 322
  Samarbejdspartnere
  Kunde: KJ Greenland
  Stålkonstruktion: Give Steel A/S