GSY BEAM til Postgrunden i København

Ét af vores større GSY-projekter i 2020 var projektet på Københavns postgrund, Copenhagen Central. Leveringerne vil fortsætte et godt stykke ind i 2021.

Behovet for individuelle bjælkeløsninger er større end nogen sinde. Give Steel leverer i alt 1648 GSY BEAMs til Postgrunden, Copenhagen Central.  Stort set alle GSY BEAMs har hvert deres individuelle design.

Der er altid kaffe på kanden i Give Steels projektkontor i Postbyen, Copenhagen Central. Herfra koordineres montagen af den omfattende stålkonstruktion til Copenhagen Central 1:1 med projektets øvrige leverandører. Snitfladerne er mange og kompetencerne er stærke. For her arbejder nogle af Danmarks stærkeste kræfter intenst sammen om opførelsen af Copenhagen Central – et nyt bykvarter i hjertet af København.

1648 GSY BEAMs – kompositbjælker i individuelt design

Give Steel leverer i alt 3095 tons stålkonstruktion til projektet, herunder store opsvejste bjælker, tunge gitterspær over åbne atriummer, konstruktionsstål til gangbro og hele 950 tons tagstål foruden 45 tons sekundært stål. De mange GSY BEAMsã har næsten alle hvert deres eget individuelle design. Ordren er den største GSY ordre i Give Steels historie og montagen skrider effektivt frem. I gennemsnit tager montagen tre uger pr. etage.

Digitalisering, tidlig involvering og effektiv montage 

Digitalisering i et projekt af denne størrelse er en selvfølge. Alt er projekteret i 3D og koordineringen udføres gennem IFC modeller fra de forskellige fag, for at sikre bygbare konstruktioner og et optimeret samarbejdet. De mange grænseflader mellem Give Steel og projektets andre leverandører er koordineret fra vores tekniske afdeling i Aarhus og med to byggeledere på pladsen, har vi fingeren på pulsen.

Tidlig involvering af Give Steel har givet store optimeringsfordele i projektet. F.eks. bliver midlertidige laster tilgodeset i elementprojektet, så bæltekraner kan løftes op på taget under stålmontagen. Det sikrer, at montagen kan udføres på bedste og mest effektive måde – og grænseflader mellem stål og beton evalueres hele tiden løbende.

Give Steel startede projekteringen af stålleverancen til Postgrunden tilbage i juni 2019 og planlægger sidste leverance til projektet i oktober 2021. I alt monterer op til 25 montører på byggepladsen ad gangen og alt sker i tæt samarbejde med COWI, Per Aarsleff A/S og mange andre leverandører.