Give Steel nomineret til bæredygtighedspris, EY Entrepreneur of the year

Et integreret arbejde med bæredygtighed i Give Steels forretningsmodel udløste nominering til prisen ”Sustainability” til årets kåring af EY Entrepreneur of the year, der blev uddelt den 18. marts 2021. Prisen gik dog velfortjent til European Energy.

Det er første gang, der uddeles en pris for ’Sustainability’ i EY Entrepreneur Of The Year.

Prisen sigter mod vækstvirksomheder, hvor bæredygtighed er en integreret del af virksomhedens forretning og af særlig betydning for dens udvikling. Med prisen ”Sustainability” håber man at kunne inspirere endnu flere danske virksomhed på rejsen mod en bæredygtig fremtid.

Selv fortæller EY om tankerne bag prisen på deres hjemmeside*:

”Der er en nødvendighed i bæredygtighed, men også et enormt forretningsmæssigt potentiale. Hvis danske virksomheder kan skabe et forspring indenfor bæredygtighed, så står de med et stærkt kort i den globale konkurrence. Men så skal bæredygtighed dog højere på dagsordenen, og vi skal have flere globale vækstsucceser, der baner vejen.”

I forbindelse med nomineringen udtaler Torben Larsen, CEO i Give Steel:

”Det er selvfølgelig altid dejligt at få opmærksomhed omkring det man gør, men vi mener jo bare vi gør det, man BØR gøre. Jeg håber dog, at vi med prisen kan inspirere andre virksomheder til at tænke bæredygtighed ind som en vigtig del af deres forretningsmodel!

Hos Give Steel relaterer vi til i alt 10 verdensmål men fokuserer primært på tre: Verdensmål #4, #8 og #12, der omhandler ”Kvalitetsuddannelse”, ”Anstændige jobs og økonomisk vækst” samt ”Ansvarligt forbrug og produktion”. Give Steels tresporede bæredygtighedsstrategi, omhandler socialt ansvar, klima og økonomisk bæredygtighed.

I det sociale spor, har Give Steel i det seneste regnskabsår igangsat en lang række tiltag, der understøtter virksomhedens overordnede ”Purpose”: at gøre en forskel i menneskers liv. Herunder investering i en mobil uddannelsestrailer, der køres ud til belastede byområder, fængsler og skoler for at vække unges interesse i en uddannelse. Dertil kommer danskundervisning til udenlandske medarbejdere i virksomheden og et tæt samarbejde med skoler og universiteter. Bl.a. bringer virksomhedens undervisningsforløb ”GS Academy” ingeniørstuderende tættere på virkeligheden og er derfor blevet etableret som et obligatorisk forløb på VIA Campus Horsens.

I strategiens økonomiske spor har Give Steel i det seneste forretningsår investeret i robotteknologi, der optimerer produktionsprocesser, ligesom man har investeret i udvidelser på fabrikken i Brande.

I klimasporet har Give Steel i år nået en milepæl, idet virksomheden, som den første blandt danske konkurrenter, har udgivet EPD miljøvaredeklarationer på sine stålkonstruktioner. Dermed kan Give Steel nu dokumentere stålkonstruktionens CO2 aftryk på enhver stålkonstruktion. Udgivelsen af miljøvaredeklarationerne var egentlig drevet af aktiviteter på det internationale marked, men med et nyligt vedtaget forslag i folketinget om at sætte max CO2 belastninger på nye byggerier, viste tidspunktet at være velvalgt. Derudover har Give Steel investeret i en mere bæredygtig produktion, bl.a. med et vandbaseret maleranlæg.

https://givesteel.com/wp-content/uploads/SUS_GiveSteel_txt.mp4