Give Steel gør status over 2022: 180 tons stålkonstruktion til Femern – om ugen!

Leverancerne til de 76.800 m2 store fabrikshaller vil fortsætte flere måneder endnu.
Vi gør status over et travlt 2022, hvor tre fabrikshaller til Femern Bælt-forbindelsen er under opførelse. Den sidste hovedsøjle er leveret, og hver uge i 2022 har vi gennemsnitligt leveret ca. 180 tons stålkonstruktioner fra vores fabrik i Brande til byggepladsen i Rødbyhavn.

Indtil videre har vi leveret ca. 9.000 tons stålkonstruktion i form af gitre, søjler, bjælker og opsvejste rammer. Til stålmontagen er der brugt næsten 50.000 bolte.

Vi producerer og monterer den store stålkonstruktion, men som noget nyt varetager vi også levering af tag og facade og håndterer flere andre fagentrepriser, der er koblet til leverancen. I alt har vi i 2022 også leveret ca. 95.000 m2 tag og facadebeklædning ud af de i alt 146.000 m2, der står i ordrebogen. Disse er stadig under installation. De tre fabrikshaller beklædes med sandwichpaneler i 30 meters højde. En tag- og facadeløsning så stor, at den har lagt grundstenene til vores nye facadeafdeling. Vi leverer i alt over 10.000 tons stålkonstruktion til den nye tunnelelementfabrik, hvor betonelementerne til Femern-Bælt forbindelsen skal produceres.

Designet til kraner

Stålkonstruktionerne er designet og beregnet til at kunne bære flere traverskraner med spændvidder på helt op til 35 meter. CERTEX Danmark A/S leverer i alt 29 kraner som underleverandør til Give Steel. Heraf er de 11 kraner monteret og taget i drift i 2022. Femern Bælt forbindelsen er danmarkshistoriens største infrastrukturprojekt og verdens længste sænketunnel. Den bygges mellem Lolland og Tyskland og skal skabe en genvej mellem Skandinavien og det øvrige Europa. Femernforbindelsens 18 km lange tunnel forventes at står færdig i 2029.

Timelapse video af tunnelfabrikkerne

Se Femern A/S’ timelapse video af byggeriet i løbet af 2022