Give Steel fejrer 20 års jubilæum

Reception / Åbent hus. Tilmeld dig på mail: lil@givesteel.com
Det er med stolthed og stor glæde, at vi i år kan fejre 20 års jubilæum hos Give Steel A/S. I den anledning vil vi gerne åbne dørene og invitere jer indenfor. Ved tilmelding angives venligst antal deltagere. Vi glæder os til at se jer fredag d. 24. maj 2024 kl. 11-15 på Sjællandsvej 14, 7330 Brande.


Det er ikke småting, der er sket, siden Torben Larsen og Teil Bechmann Pedersen overtog Give Steel. I dag er Give Steel en førende leverandør af stålkonstruktioner til det nordeuropæiske marked. Virksomheden beskæftiger i dag over 600 medarbejdere i Danmark, Polen og Tyskland og er anerkendt for sit arbejde med at give mennesker på kanten af arbejdsmarkedet en ekstra chance. 

”Vi skal gøre tingene bedre i dag end i går.” 

Det mantra har været omdrejningspunktet for Torben Larsen og Teil Bechmann Pedersen, siden de i 2004 overtog den lille stålbiks med 7 medarbejdere, der dengang lå i Give og hed Give Stålspær. 

Med blot syv medarbejdere gik de to nye ejere straks i gang med at modernisere virksomheden, og efter få år havde virksomheden vokset sig for stor til sine produktionsfaciliteter i Give. 

Derfor opførte de nye ejere et nyt domicil i Brande på 6000 m2 

“Jeg gik ind i det her sammen med Teil Bechmann Pedersen, som stadig ejer godt en fjerdedel af virksomheden, fordi vi tænkte, at vi kunne gøre det bedre. Vi har altid set fremad mod næste milepæl og målsætning og eksekveret på det. Jeg er ekstremt stolt af den rejse, vi har været på, som har ført Give Steel frem til vores stærke position i markedet,”, fortæller Torben Larsen, direktør for Give Steel, som han samtidig ejer 75 procent af.   

Nytænkende Gazelle
Med nye produktionsfaciliteter på plads var vejen banet for yderligere vækst for Give Steel. Og i de følgende år blev der løbende tilført ny produktionskapacitet. Derudover modtog virksomheden sin første Gazelle-pris fra Børsen. 

Torben og Teil begyndte nu også at kigge på måder at understøtte væksten ved at introducere ny teknologi. Og selv om verden stod midt i en finanskrise, installerede Give Steel allerede i 2009 de første svejserobotter. 

I takt med den eksplosive udvidelse af produktionen og tilførslen af ny teknologi identificerede de to ejere et behov for at tilføre nye kompetencer, som kunne åbne op for nye muligheder for den driftige stålproduktionsvirksomhed fra Brande. 

Det førte til etableringen af afdelingen Give Steel BIM & Structural Design, som i 2012 slog dørene op i Polen. Med den nye afdeling fik virksomheden tilført en række vigtige kompetencer inden for konstruktionsdesign. Dengang handlede det om at nedbringe tonnagen, altså mængden af stål i hvert projekt. Et område, som har fået mere og mere fokus i takt med, at bygherrer og entreprenører har fået mere fokus på at CO2-optimere deres stålkonstruktioner. 

I 2019 fik Give Steel tilført yderligere ingeniørkompetencer med åbningen af et ingeniørkontor i Aarhus, og i 2020 investerede virksomheden et tocifret millionbeløb i automatiseret robotteknologi til at understøtte produktionen.   

”Det ligger dybt i vores DNA hele tiden at optimere og udvikle os for at gøre det bedre i dag end i går. Robotter og ny teknologi blev tidligt en del af vores vækstrejse, og med løbende tilførsel af ingeniørkompetencer, så vi i dag har mere end 100 ingeniører, har vi udviklet os til at være en videnstung ingeniørvirksomhed, der producerer CO2-optimerede stålkonstruktioner”, siger Torben Larsen. 

Mennesker på kanten
Siden overtagelsen af virksomheden har Torben Larsen haft fokus på at hjælpe især unge mennesker på kanten af arbejdsmarkedet med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet gennem alt fra praktik og lærlingeansættelser til faste stillinger i både produktionen og andre steder i virksomheden.  

I naturlig forlængelse af det arbejde har Torben Larsen derfor i 2022 etableret nonprofit-tiltaget GROW, som blandt andet har bygget Den sociale bæredygtighedsberegner, der hjælper virksomheder med at dokumentere værdien af det sociale ansvar, de tager ved at ansætte medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet. 

Man kan som virksomhedsejer gøre meget, hvis man sætter sig det for, mener Torben Larsen. I 2023 modtog han DI Prisen for arbejdet med at give mennesker på kanten af arbejdsmarkedet en ekstra chance 

”Vi synes jo egentlig bare, at vi gør det rigtige her hos os. Det er også en af grundene til, at det altid er lidt svært for mig, når vi modtager priser for vores sociale arbejde. I min optik burde alle jo gøre det her, hvis de har muligheden for det. Det burde ikke være noget, der var værd at uddele priser for”, forklarer han. 

Rekordår, klimaansvar og ESG
2022 blev på alle måder et rekordår for Give Steel med en rekordomsætning på mere end 1,1 mia. kr., en udvidelse produktionskapaciteten til en Nordeuropas største på 54.000 tons årligt og en medarbejderskare på mere end 600 ansatte.  

Med indgangen til 2024 og sit dermed 20. jubilæumsår siden ejerskiftet, har virksomheden fastholdt sin position i markedet med en omsætning i 2023 på mere end 1,1 mia. kr.  

Virksomheden fokuserede desuden på at omsætte sit mangeårige fokus på bæredygtighed, ansvarlighed og ESG til ny, konkret handling. Som en del af det såkaldte Science Based Target initiative har virksomheden derfor forpligtet sig til at sætte en såkaldt videnskabsbaseret målsætning for at nedbringe de CO2-udledninger, der er forbundet med stålproduktionen i Give Steel. 

Virksomheden har indtil slutningen af 2025 til at udvikle og få godkendt en plan for at nedbringe sine CO2-udledninger i tråd med Parisaftalens målsætninger frem mod først 2030 og siden 2050.  

Det skal blandt andet ske gennem dialog med entreprenører og bygherrer omkring tilkøb af stål med lavere CO2-aftryk og ved at bruge virksomhedens højt kvalificerede ingeniørkompetencer i Danmark og Polen til at hjælpe med at CO2-optimere de stålkonstruktioner, der sælges. 

Især de seneste par år er den dialog med entreprenører og bygherrer begyndt at bære frugt, da salget af det såkaldte low-carbon stål med lavere CO2-aftryk i 2023 var vokset til 24 % af alt salg trods et usikkert og prispresset marked. Derfor er det en naturligt stolt ejerleder, der kan se tilbage på en mere end 20 år lang vækstrejse i spidsen for Give Steel. 

”Jeg synes jo grundlæggende, at vi gør det samme som for 20 år siden bare på en lidt større skala. Det handler om at arbejde hårdt, hele tiden udvikle sig og gøre det rigtige og opføre sig ordentligt, både forretningsmæssigt, klimamæssigt og i forhold til dine medarbejdere og det omgivende samfund”, fortæller Torben Larsen og fortsætter: 

”De første 20 år har været fantastiske. Men den her virksomhed er ikke færdig med at vækste. Med vores fokus på ESG har vi virkelig muligheden for at differentiere os på markedet og hjælpe både branchen og industrien med den nødvendige grønne omstilling via valget af råvarer og optimering af stålkonstruktioner, så vi sammen kan bygge smartere og mere klimavenligt”. 

Virksomhedens 20 års jubilæum fejres den 24. maj kl. 11-15 med en reception ved hovedkontoret på Sjællandsvej 14 i Brande.

Blå bog – Give Steel fra ejerskifte til milliardomsætning 

2023

Science Based Target initiativet

 • Give Steel A/S forpligter sig til Science Based Target initiativet (SBTi)  
 • Tilslutning til DI´s Diversitetsløfte 
 • Salg af første XCarb-projekt til stor ambitiøs bygherre

2022

Social og klimabundlinje

 • Give Steel publicerer for første gang en social bæredygtighedsberegning på den sociale bundlinje og en klimarapport for CO2-udledning  
 • Etablering af virksomhedsnetværket Grow og Den sociale bæredygtighedsberegner 
 • Produktionskapaciteten udvides til 54.000 tons årligt, en af Nordeuropas største 
 • Rekordomsætning på mere end 1,1 mia. kr. 
 • Give Steel beskæftiger nu 600+ medarbejdere 
 • Tilkøb af ejendom i Drantum som udlejes til medarbejdere 

2021

GSY GREEN®

 • Give Steel lancerer GSY Green®, produceret af op til 98% genanvendt stål 
 • Give Steel lander den største ordre i virksomhedens historie på over 10.000 tons  
 • Runder en halv milliard i omsætning for året 
 • Tilkøb af ejendom i Brande, som udlejes til medarbejdere

2020

EPD og automatiseret robotteknologi

 • Give Steel udgiver sin første EPD-miljøvaredeklaration på stål (Environmental Product Declaration)  
 • Virksomheden investerer et tocifret millionbeløb i automatiseret robotteknologi til at understøtte produktionen 
 • Produktionskapaciteten øget til 33.000 m2 
 • Udendørs lagerkapacitet udvides yderligere med 16.000 m2 grund i Brande  

2019

European Steel Award

 • Give Steel åbner et ingeniørkontor i Aarhus 
 • Give Steel sætter omsætningsrekord med 475 mio. kr. 
 • K.B. Hallen vinder European Steel Award 2019 
 • Mere end 400 medarbejdere på tværs af 4 lokationer i 3 lande 
 • Tilkøb af 28.000 m2 grund i Brande til udendørs lagerkapacitet 

2018

Nyt navn

Navneskifte til Give Steel som følge af internationalisering. 

 • Give Stålspær skifter navn til Give Steel som følge af internationalisering og øget fokus på eksport 
 • Mere end 330 medarbejdere på tværs af virksomhedens lokationer 
 • Opkøb af hotel i Uhre som udlejes til medarbejdere  

2015

Medarbejder nr. 200

 • Give Stålspær runder 200 medarbejdere 

2013

10 års jubilæum & Gazellepris

 • Fabrikken fejrer 10 års jubilæum  
 • Virksomheden modtog for anden gang en Gazelle-pris fra Børsen 
 • Antallet af medarbejdere er fordoblet til 140 siden 2009 

2012

Polen

 • Give Steel åbner kontor i Polen med fokus på konstruktionsdesign
 • Etabliering af afdelingen Give Steel BIM & Structural Design 

2010

Tyskland

 • Give Stålspær åbner salgs- og projektkontor i Tyskland

2009

Større produktion

 • Produktionsfaciliteter udvides til 19.000 m2 under tag 
 • Svejserobotter introduceres i produktionen trods finanskrise 
 • Antallet af medarbejdere er tidoblet til 70 siden overtagelsen i 2004 

2008

Ny produktionshal

 • Ny produktionshal fordobler produktionskapaciteten (12.000 m2) 
 • Give Steel modtager sin første Gazelle-pris fra Børsen for sin vækst 

2007

Produktion i Brande

 • Opstart af produktion i Brande 
 • Certificering til det tyske marked opnås 

2006

Projekt Brande påbegyndes

 • Give Stålspær opfører nyt domicil i Brande på 6.000 m2 med 37 ansatte 

2004

Ejerskifte

 • Teil Bechmann og Torben Larsen overtager virksomheden Give Stålspær med syv medarbejdere og omsætter året efter for 17 millioner kroner 
 • Gennemgribende modernisering af virksomheden påbegyndes

1974

Etablering af Give Stålspær

 • Give Stålspær etableres som virksomhed af brødrene Knud og Hans Buhl der driver stålvirksomheden sammen de næste 30 år