Give Steel ansætter flere lærlinge som følge af CSR-strategi

Som en del af virksomhedens CSR-strategi, øger Give Steel antallet af lærlinge på fabrikken i Brande.

Give Steel arbejder med social inklusion i deres lærlingeuddannelse. Værkfører Kristian Eliseholm fungerer som mentor for en del af lærlingene. Her sammen med Daniel Lemming (tv) og Dennis Brinch (i midten) og Jonas Sinkbæk (th).

Metalindustriens uddannelsesudvalg, som hører ind under Industriens uddannelser, har godkendt Give Steel til fem ekstra lærepladser. Give Steel har i dag 23 lærlinge og godkendes altså nu til 28 elevpladser.

Godkendelsen på de fem ekstra pladser vil tilfalde klejnsmede med forventet uddannelsesstart efter sommerferien. Godkendelsen kan bortfalde, hvis den ikke benyttes indenfor fem år. Men det bliver den, fortæller Torben Larsen, direktør i Give Steel.

”Det er et dedikeret mål for os at få så mange lærlinge ind, som vi har kapacitet til. Kvalitetsuddannelse, verdensmål 4, er et af de tre verdensmål vi særligt fokuserer på og uddannelse af unge mennesker, der måske har bevæget sig lidt på kanten af loven eller er socialt udfordret, er en måde hvorpå, vi kan gøre en markant forskel i de unge menneskers liv. Indsatsen og fokus på den sociale bundlinje, er en del af vores DNA og kernen i vores CSR strategi. De fem nye kleinsmede er vores seneste bevilling – men bliver ikke vores sidste, siger Torben Larsen.

Seneste ansøgning om de fem ekstra lærlinge er en del af virksomhedens CSR strategi, der sigter på at uddanne så mange unge til industrien, som muligt.

”En stor del af vores lærlinge er unge mennesker med særlige udfordringer. Mange har været på kanten af loven og er aldrig kommet ind på arbejdsmarkedet. Vi kan som virksomhed gøre noget som kommunen ikke kan. Vi kan indsluse lærlingene i virkeligheden og vise dem, at de er vigtige for virksomheden og for kollegaer. Fem lærepladser er fem chancer mere for at give et ungt menneske et langt og godt arbejdsliv. For os er det et privilegie at gøre en forskel i de unge menneskers liv, slutter Torben Larsen

I dag ligger hovedvægten af virksomhedens lærlinge indenfor smedefaget, idet fabrikken inden seneste bevilling havde lærepladser til 20 Klejnsmede, to automatikteknikere og en ernæringsassistent. Udover de nævnte uddannelser, er Give Steel også godkendt til lærepladser indenfor:

  • Administration (kontoruddannelse med specialer)
  • Automatiktekniker
  • Indkøbsassistent
  • Lager- og Logistikassistent
  • Lagermedhjælper