Give Steel A/S runder en halv milliard

Give Steel runder en halv milliard i omsætning og lander regnskabsåret 2020 med et tilfredsstillende resultat til trods for et internationalt nervøst marked, påvirket af COVID-19. Danskproducerede stålkonstruktioner er populære – også i udlandet. 

En omsætning på over en halv milliard betragtes som acceptabelt set i lyset af de påvirkninger fra COVID-19, der har resulteret i et uroligt og stærkt konkurrencepræget marked med udsving på stålpriserne.

”Vi har ikke genereret det overskud, vi havde budgetteret med inden Coronaen slog ned, men heldigvis er byggebranchen generelt kommet godt igennem og vi føler os privilegeret”, fortæller Torben Larsen og fortsætter:

”Da Coronaen slog ned, holdt vi vejret men holdt fokus på driften. Vi var forberedte på det værste men har nu lukket regnskabsåret med en omsætningsrekord og en tilfredsstillende bundlinje trods pandemien, som har resulteret i et ekstremt prispresset marked. Vi har set hele byggepladser lukke ned men stadig opretholdt eksporten på trods af vanskelige adgangsforhold i Europa. Pandemien har selvfølgelig forstyrret den daglige drift og kostet penge. Men vi har fra dag ét valgt ikke at tale om krise. I stedet har vi, med fokus og fortsat udvikling, navigeret os rimelig stabilt igennem, uden Coronaen har fået lov at fylde så meget hos os”, sigerTorben Larsen i forbindelse med årets resultat. 

Tredobbelt bundlinje: Styrket CSR, klimadokumentation og investeringer i robotter 

Vi har i 2020 samlet set styrket vores tredobbelte bundlinje, bestående af resultater for socialt ansvar, klimaaftryk og økonomisk fremtidssikring.

CSR: Virksomheden øgede i 2020 sin nominering til 39 lærlinge og har i dag 59 CSR-relaterede ansættelser.

Klima: I december 2020, udgav vi vores første EPD-miljøvaredeklaration. Med verificerede CO2-tal kan vi nu dokumentere stålkonstruktionernes klimaaftryk. Der blev i årets løb også produktudviklet på kompositbjælken GSY BEAM, der nu kan leveres i versionen GSY GREEN, hvis råvare udelukkende er genbrugsstål. Endelig er der gennem året investeret i flere miljø- og energibesparende foranstaltninger, der reducerer CO2-aftrykket. 

Økonomisk fremtidssikring: Her skal især nævnes investeringer i robotteknologi til fremstilling af GSY BEAMs ligesom varemærkerne GSY og GSY BEAM blev registreret i EU i 2020. 

Forventninger til fremtiden

Vi forventer et højt aktivitetsniveau i 2021, ikke mindst i kraft af ordren til Femern, der er vores største til dato. Eksportraten forventes at stige som et resultat af øget konkurrencekraft med den nu tilgængelige klimadokumentation i takt med en øget tendens til bæredygtigt byggeri. Endelig vil vores sociale bundlinje i 2021 styrkes med en forventet vækst på mindst 10 lærlinge.

Give Steel beskæftiger i dag 430 medarbejdere i tre lande fordelt på fire afdelinger.