DI Business artikel: Give Steel har udviklet gratis værktøj til at måle samfundsværdi.

Ingen ønsker at gøre det dårligere end naboen.

Den bevidsthed er en af adm. direktør Torben Larsens drivkræfter bag stålvirksomheden Give Steels nye værktøj, der sætter helt konkrete tal på effekten af virksomhedens sociale indsats, så det kan sammenlignes med andres præstationer.  

Give Steel har udviklet en Social Bæredygtighedsberegner, der på virksomhedens hjemmeside viser den samfundsøkonomiske gevinst ved at hyre lærlinge eller personer fra kanten af arbejdsmarkedet, eksempelvis tidligere kriminelle. Nu skal flere virksomheder med.

– I Give Steel har vi altid gået op i at ansætte mennesker med vidt forskellige baggrunde, fordi alle kan bidrage positivt. Og det vil jeg jo gerne have flere virksomheder med til, fortæller han. Han overvejede først, at kæmpe for at få ændret lovgivningen, så virksomheder bliver tvunget til at være mere socialt ansvarlige. Men Torben Larsen fandt en anden løsning:

– Jeg tror i stedet på, at vi kan motivere bedre ved at tænde op under virksomhedernes konkurrenceinstinkt. For ingen ønsker jo at klare sig dårligere end naboen. Derfor handler det om at sætte helt konkrete og sammenlignelige tal på en virksomheds sociale præstation.

Læs resten af artiklen her: https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2023/12/give-steel-satter-tal-pa-den-sociale-bundlinje–nu-skal-flere-med/