Potentielle lærlinge fra Lolland besøgte Give Steel

En bus med unge fra Lolland har besøgt Give Steel i Brande. Besøget skete for at vise de unge fra Lolland muligheden for at tage en smedeuddannelse. De nye lærepladser i Brande er skabt i forbindelse med den store totalentreprise Give Steel A/S har fået på stålkonstruktionerne til tunnelelementfabrikken, der skal producere betonelementerne til Femern-Bælt forbindelsen.

Der var tilmeldt i alt seks unge fra Lolland, som Give Steel håber at overbevise om, at de skal tage en smedeuddannelse i Brande.

På dagen var programmet som følger:

  • 10.15                  Ankomst med bus fra Lolland
  • 10.30                  Velkomst og præsentation v/direktør Torben Larsen
  • 11.15                  Frokost
  • 11.45                  Rundtur i lærlingeafdelingen v/værkfører Kristian Eliseholm – Lærling Jonas Sinkbæk fortæller lidt om, hvordan det er at være i lære hos Give Steel
  • 12.15                  Fremvisning og hands-on i svejse-/undervisningstraileren v/Simon Dalager
  • 12.45                  Gennemgang af uddannelsen, onboarding mm. v/CSR koordinator Mette Angel
  • 13.00                  Tak for i dag

Udover de potentielle lærlinge fra Lolland deltog repræsentanter fra Lolland Kommune også i besøget.

Femern forbindelsens 18 km lange tunnel forventes at stå færdig i 2029 og vil forkorte rejsetiden mellem Skandinavien og det øvrige Europa. Give Steel skal levere over 8.000 tons dansk produceret stålkonstruktion bestående af mere end 20.000 stålspær, søjler og bjælker til Joint Venture-selskabet Femern Link Contractors (FLC), som står for design og byggeri af sænketunnelen til Femern Bælt-tunnelen.   

Give Steel har for nylig vundet CABIs CSR People Prize 2020 i kategorien for store virksomheder. Prisen gives til danske virksomheder, der gør en ekstraordinær indsats for at tage socialt ansvar. Det er en pris til virksomheder, der ser potentialet i mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og som bidrager til at indfri FN´s verdensmål 8 om anstændige job og økonomisk vækst.

Artikler, bragt i forbindelse med besøget:

Folketidende: Give Steel A/S klar til lærlinge fra Lolland
Herning Folkeblad (for abonnenter): Jagt på nye lærlinge: Unge fra Lolland var til midtjysk stævnemøde