FEMERN-kontrakt til Give Steel A/S skaber jyske arbejdspladser og lærepladser til udfordrede unge

Give Steel skal levere stålkonstruktionerne til den nye tunnelelementfabrik, hvor betonelementerne til Femern-Bælt forbindelsen skal produceres. Ordren vil skabe jyske arbejdspladser og lærepladser til udfordrede unge.

Produktionshaller ved Rødby havn lyder måske ikke af noget særligt. Men når der er tale om langt over 8000 tons stålkonstruktion bestående af mere end 20.000 stålspær, søjler og bjælker, så er det bemærkelsesværdigt. Ikke mindst fordi projektet vil skabe flere arbejdspladser i Jylland og lærepladser til udfordrede unge på kanten af arbejdsmarkedet.

Det er Joint Venture-selskabet Femern Link Contractors (FLC), der står for design og byggeri af sænketunnelen til Femern Bælt-tunnelen, der har lagt ordren på de danskproducerede stålkonstruktioner fra Give Steel A/S.

I totalentreprisen er der inkluderet underentreprenør-opgaver som f.eks. facadebeklædning, tag mv. Alle underentreprenør aftaler er langt fremskredet og i proces.

Skaber danske arbejdspladser og lærerpladser til udfordrede unge

Med den store ordre til Give Steel vil FEMERN projektet skabe flere arbejdspladser i Danmark, i særdeleshed i Jylland. I forbindelse med kontrakten har Give Steel også aftalt med Lolland Kommune at oprette lærepladser til udfordrede unge i Lolland Kommune, så de kan få en uddannelse på vores fabrik i Brande. Her er allerede 30 lærepladser til unge mennesker med og uden særlige udfordringer. Adm. direktør i Give Steel A/S, Torben Larsen fortæller:

”Alle stålkonstruktioner til projektet i Rødby bliver produceret i Brande og jeg glæder mig over, at vi med FEMERN projektet kan bevare og skabe arbejdspladser i Danmark. FEMERN forbindelsen er så stort et byggeprojekt at det gerne skal komme hele Danmark til gode. I forhold til lærepladser har vi indgået en aftale med Lolland Kommune om at oprette lærepladser til særligt sårbare unge fra Lolland her på fabrikken i Brande. Vi har som virksomhed gode erfaringer med at give unge på kanten af arbejdsmarkedet en chancen for en uddannelse – det er en del af vores DNA. Vi har således med ordren også fået mulighed for at sætte et socialt fingeraftryk, hvilket er et klart mål i vores bæredygtighedsstrategi.”

Tunnelelementfabrikken skal producere første element til Femern Bælt-tunnelen fra slutningen af 2023 og det sidste i sidste halvdel af 2026. Femern forbindelsens 18 km lange tunnel forventes at stå færdig midt i 2029 og vil forkorte rejsetiden mellem Skandinavien og det øvrige Europa.

Illustration: Femern A/S

OM SÆNKETUNNELEN OG TUNNELFABRIKKEN

Konsortium: Femern Link Contractors (FLC) består af Aarsleff (Danmark), Max Bögl Stiftung & CO KG (Tyskland), BAM Infra B.V (Holland), BAM International B.V (Holland), Wayss & Freytag Ingenieurbau AG (Tyskland), VINCI Constructions Grands Projets (Frankrig), Solétanche-Bachy International S.A.S (Frankrig), CFE SA (Belgien), Dredging International NV (Belgien).

 

Fehmarnbelt link

Give Steel will supply steel structures for the new tunnel element factory where the concrete elements for the Fehmarnbelt link will be produced. The order is the largest in Give Steel’s history.

Production halls at Rødby harbour may not sound particularly awe-inspiring. But when you consider the well over 8,000 tons of steel structures comprised of more than 20,000 steel frames, columns and beams, you realise that this project is actually quite remarkable. Joint Venture company Femern Link Contractors (FLC) responsible for the design and construction of the immersed tunnel for the Fehmarnbelt tunnel has decided to order Danish-produced steel structures from Give Steel A/S.

  Information
  Period: 2021-2023
  Location: Rødbyhavn, Denmark
  Size: 76.800 m2
  Tons of steel: 10.000
 Collaborators
  Customer: Femern Link Contractors (FLC)
  Steelconstruction: Give Steel A/S